måndag 3 september 2007

En helt ovanligt vanlig måndag!

Kära vänner & bloggläsare!

I dag är en helt vanlig måndag. Vi har varit ute en sväng, lagat mat och nu sover barnen middag. Det som dock är ovanligt är att jag inte alls är hemma i radhuset, vi är i Zurich. En stor stad! Det är riktigt stort och nu känner jag mig som en lantis!
Tänk att livet rullar på där hemma och här för oss. Öppna Förskolan har öppet som vanligt, men vi kan inte gå dit. Allt känns liksom så overkligt.

Det är på så många områden som det är en omställning. Inte bara det att vi flyttat från en håla till en storstad. Nej det är så mycket annat. Som sopor tex. Här köper man en speciell säck för massvis med pengar och lägger sina soppåsar i. I vår lägenhet finns det soptunnor men endel ställer bara ut soporna på gatan.
Och pengarna, ja allting jämför man ju med kronor för att få en humm om hur mycket det faktiskt kostar. Man är ju inställd på kronor hela tiden och jag vet inte hur lång tid det ska ta innan man ställer om sig.

Isak är så duktig! Verkligen duktig och jag är imponerad! Han sover i en säng i ett eget rum, han är så glad att han har ett eget rum. Då känner han sig stor fortfarande. Han ville verkligen inte sova i samma rum som oss, även om han kommer över till oss framåt småtimmarna. Annars är han så duktig! I dag tittade han på mig och sa att han saknar sina leksaker men att de kommer snart till Zurich. Han har ju bara lite här, resten kommer med flyttlasset!

Det är mycket nytt och alla stupar vi i säng varje kväll. Maken är på sitt nya jobb i dag och jag är så nyfiken. I kväll ska vi titta på 2 lägenheter :-)
Längtar efter lite lugn och ro :-)

So long!

Inga kommentarer: